top of page

PAMUKKALE ÜNİVERSİTEİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ TOPLULUĞU
TÜZÜK

Madde 1- Dayanak

Bu tüzük Pamukkale Üniversitesi Senatosunun yayınladığı Pamukkale Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Yönergesi hükümleri çerçevesinde hazırlanmıştır.

Endüstri Mühendisliği Topluluğu “Pamukkale Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Yönergesi” doğrultusunda kurulmuştur ve faaliyette bulunmaktadır.

Madde 2- Topluluğun Adı

Topluluğun tam adı “ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ TOPLULUĞU”, kısa adı “ EMT ” dir. Endüstri Mühendisliği Topluluğu, Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Yerleşkesinde kuruludur. Topluluğun logosu aşağıdaki gibidir.


2021-03-01 (4).png
TÜZÜK: Metin

Madde 3- Topluluğun Faaliyet Esasları

            Endüstri Mühendisliği Topluluğu, yapacağı faaliyetleri belirlerken, aşağıda belirtilen faaliyet esaslarına riayet etmek mecburiyetindedir.

a)  Topluluk, Anayasa’mızda ifadesi bulan; devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne, hukuk devleti ilkesine, temel hak ve özgürlüklere, laikliğe, yasalara aykırı tutum, davranış ve faaliyette bulunamaz.

b) Topluluk, Üniversite'nin eğitim ilkelerine, akademik çalışma ortamına, disiplin esaslarına, mevcut yönetmelik, genelge ve kararlara uygun şekilde faaliyette bulunur.

c) Topluluk, Üniversite içinde ya da dışında gerçekleştirmek istedikleri her türlü faaliyeti yazılı olarak Öğrenci Toplulukları Danışmanına bildirmek ve ondan onay almak zorundadır. Topluluk faaliyetleri gereği üyelerinin katılacağı yarışma, konferans, kongre gibi etkinlikleri; etkinliğin günü yeri ve saatini belirterek ve katılması istenen üye listesiyle birlikte en az 15 gün önce Topluluk Danışmanı' nın onayına sunmak zorundadır.

d) Topluluk, siyasi partiler ile ilişki içinde olamaz.

e) Topluluk, yürüttüğü faaliyetlerde din, dil, ırk, etnik köken, milliyet, cinsiyet ve benzer nedenlerle ayrım yapamaz.

f) Topluluk, ticari faaliyette bulunamaz, üyelerine maddi çıkar sağlayamaz.

 Madde 4- Topluluğun Sorumlulukları ve Müeyyideler

Topluluğun sorumluluk esasları ile ilgili müeyyideler aşağıda belirtilmiştir;

a)Topluluk kullanımına sunulmuş demirbaş eşyaların her kullanımının sonunda Üniversite'ye tesliminde herhangi bir hasar ya da eksik tespit edilmesi halinde, hasarlı ya da eksik demirbaş eşyalar, kulübün İdari Kurul Üyeleri tarafından tazmin edilir. İdari Kurul daha sonra kusurlu kişilere rücu edebilir.

b) Yükümlü olduğu defter ve kayıtları tutmayan, eksik tutan, defter ve kayıtlarında yanlış bilgi ve belgelere yer veren, tutmakla yükümlü olduğu defter ve belgelerin talebi halinde Topluluk Danışmanına, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına ve Rektörlüğe vermeyen topluluğun faaliyetleri Rektörlük tarafından durdurularak, topluluk kapatılır.

Madde 5- Üyelik

Endüstri Mühendisliği Topluluğu, aşağıda belirtilen ilkelere uygun olarak üyelik kabulü yapar.

a) Kulübe sadece Pamukkale Üniversitesi öğrencileri üye olabilir. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri kulübe üye olabilir. Ancak Yürütme Kurulunda görev alamazlar. Bunun dışındaki kişiler Topluluğa üye kaydedilemezler. Üniversite dışından gelen çalıştırıcı, eğitmen gibi görevli kişiler ise Rektörlüğün onayı ile sadece çalışmalara katılabilirler, topluluğa üye olamazlar. Bir öğrenci birden fazla topluluğun üyesi olabilir.

b) Topluluğa üyelik başvurusu yapıp üyelik kayıt işlemlerini tamamlayan her öğrenci önce topluluk başkanının sistemden onaylaması ve daha sonra topluluk danışmanının sistemden onaylaması ile topluluğun üyesi olur. Mezun olan öğrencilerin topluluk üyelikleri kendiliğinden düşer.

c) Üyelikten çıkarılma kararı, topluluğun Yürütme Kurulunun üye sayısının 4/6 çoğunluğunu veya Genel Kurula kayıtlı üye sayısının 2/3 çoğunluğunun oyunu gerektirir. Disiplin suçu işleyen öğrencinin, Yürütme Kurulu, Genel Kurul ve İdari Kurul üyeliği kendiliğinden sona erer.

d) Topluluk üyesi topluluğa yapacağı yazılı başvuru ile üyelikten her zaman istifa edebilir.


Madde 6- Kulübün Organları

Kulübün zorunlu organları Genel Kurul, Yürütme Kurulu ve İdari Kuruludur:

a) Genel Kurul

Genel Kurul Asil Topluluk üyelerinden oluşur ve her yıl Eylül - Ekim ayında kayıtlı asil üye sayısının yarısının bir fazlası ile toplanarak, kararlarını, toplantıya katılan asil üye sayısının yarısından bir fazlası ile alır. İlk toplantının, toplantı yeter sayısının sağlanamaması nedeniyle yapılamaması halinde, ikinci toplantı, ilk toplantıdan sonraki 10 gün içinde, aynı yerde toplantı yeter sayısı aranmaksızın gerçekleştirilir. Ancak, ikinci toplantıya katılan üye asil sayısı topluluk yürütme kurulu ve idari kurulları üye tam sayısı toplamının bir buçuk(1,5) katından az olamaz. Genel kurul, yürütme kurulunun veya idari kurulunun isteği veya topluluk asil üyelerinin 1/3’ünün yazılı isteği ile olağanüstü toplanabilir. Endüstri Mühendisliği Topluluğu’nun Genel  Kurulunda yer alan öğrenciler bir başka topluluğun Genel Kurulunda yer alamazlar.

Genel Kurulun görevleri şunlardır:

(1) Topluluk Başkanını oy çoğunluğu ile seçmek

(2) Faaliyet döneminin planlarını yapmak ve çalışma ilkelerini belirlemek,

(3) Yürütme Kurulu'nun faaliyet raporunu görüşmek ve onaylamak.

(4) Yürütme Kurulu'nun ve İdari Kurul’un üyelikten çıkarmaya ilişkin kararlarını uygulamak.

(5) İdari Kurul’un raporlarını inceleyip karara bağlamak.

b) Yürütme Kurulu

Yürütme Kurulu topluluğun yürütme organıdır. Her akademik yılın başında İdari Kurul tarafından bir yıl için seçilen 6 asil ve 6 yedek üyeden oluşur. Hazırlık sınıfı öğrencileri Yürütme Kurulu üyeliklerine seçilemezler. Bir topluluğun Yürütme Kurulunda yer alan öğrenciler bir başka topluluğun Yürütme Kurulunda yer alamazlar. Yürütme Kurulu kararları üye tam sayısının salt çoğunluğu ile alınır. Yürütme Kurulu dönemde 2 kez faaliyet değerlendirmesi için toplanır. Ayrıca İdari Kurul isteği ile olağanüstü toplanabilir.

Yürütme Kurulunun görevleri şunlardır:

 (1)İdari Kurul ile birlikte alınan kararları kendilerine bağlı olan ekiplerce en verimli şekilde yürütme.

AKSİYON EKİBİ:

  • Etkinlik bütçesini ve takvimini oluşturmak.

  • Etkinlik planını yaparak  adımlarının planlamaya uygun biçimde yürütülmesini sağlamak.

  • Organizasyon / etkinlik için gereken ekibi oluşturmak görev dağılımını yapmak, gerekli hallerde ekibe gerekli eğitimlerin verilmesini sağlamak.

  • Etkinlikle ilgili olarak  dışarıdan sağlanacak olan  hizmetlerin ve ihtiyaçların tedarikiyle ilgi süreci takip etmek planlama ve bütçeye uygun biçimde gerçekleşmesini sağlamak.

  • Gerçekleşen etkinlikle ilgili değerlendirme ve sonuç raporunu hazırlamak.


DIŞ İLİŞKİLER EKİBİ

  • Etkinlik öncesinde, Aksiyon Ekibi ile birlikte çalışarak planlaması yapılan etkinlikte yer alacak olan konuk/konuklarla iletişime geçerek etkinlik takvimine ve konuşmacıya uygun bir tarihte olacak şekilde etkinliğe katılımını sağlamak.

  • Etkinlik esnasında, Aksiyon Ekibi ile birlikte çalışarak etkinlik alanına gelene kadar konuklarla iletişimi sağlamak .

  • Yapılacak etkinliklerin, sponsorları ve ihtiyaçları doğrultusunda kişiler, topluluklar ve kurumlarla iletişimi sağlamak.


İNSAN KAYNAKLARI EKİBİ

  • Etkinlik öncesi iletişim bilgileri mevcut olan öğrencilere gerçekleştirilecek etkinliğin duyurusunu yapmak.

  • SKS sisteminde var olan üye sayısına katkıda bulunmaya yönelik çalışmaları organize etmek.

  • Üyelerin uygunluk durumuna göre toplantı, stant vb. günlerini ayarlamak.

  • Etkinlikler ve toplantılar için uygun yeri ve saati belirlenmek.

  • Etkinlik öncesi ve etkinlik sırasında katılımcı sayısını belirlermek.

  • Genel Kurul’a katılamak için başvuru yapan üyelerin başvuru süreçlerini ve mülakatlarını gerçekleştirip karar vermek.


SOSYAL AKTİVİTELER EKİBİ

  • Topluluğumuzdaki üyelerin çoğunluğunun katılım gösterebileceği aktiviteleri ve sosyal sorumluluk kapsamındaki etkinlikleri planlamak, genel kurula tanıtmak, düzenlemek ve yönetmek.


SOSYAL MEDYA EKİBİ

  • Topluluğa ait sosyal medya hesaplarını yönetmek.

  • Gerçekleştirilen etkinliklerin, ziyaretlerin ve yönetim kurulu toplantılarının fotoğraflanması.

  • Gerçekleştirilecek etkinliklerin tanıtım afişlerinin hazırlanması ve paylaşılması.

  • Topluluğun yazılı/görsel tanıtımından sorumlu birimdir.

  • Önemli gün ve haftalara ait paylaşım yapmak.


SEKRETER

  • İdari Kurul, Yürütme Kurulu ve Genel Kurul toplantılarına katılarak düzenli rapor tutmak ve arşivlemek.

  • Topluluk başkanının ziyaretleri ve görüşmeleri için randevu almak.

  • Yürütme kurulunda yaşanan gelişmeler hakkında topluluk başkanına haftalık rapor vermek.

(2) Genel Kurul'un toplantı yerini, tarihini, saatini ve gündemini saptayarak üyelere en az 3 gün önceden bildirmek.

(3) Topluluk çalışmalarının azami verimlilikte icrası ile işbu Yönergenin ve topluluk tüzüğünün uygulanmasından Üniversite'nin ilgili birimlerine karşı sorumlu olmak.

(4) Topluluk faaliyetlerini Topluluk Danışmanına bildirmek ve onay almak.


c) İdari Kurul

İdari Kurul; Genel Kurul adına Yürütme Kurulunu ve topluluk faaliyetlerini denetler ve acil verilmesi gereken kararları verir. Genel kurul tarafından seçilen başkan ve başkanın seçtiği 2 yardımcısından oluşur. İdari Kurulun görevi şunlardır;

a) Topluluğun evraklarını ve demirbaş eşyalarının durumunu incelemek.

b) Topluluğun faaliyetlerinin ilgili mevzuat hükümlerine uygunluğunu denetlemek.

c) Gerektiğinde Yürütme Kurulunu uyarmak.

d) Gerekli gördüğü hallerde Genel Kurulu ve Yürütme Kurulunu olağanüstü toplantıya çağırmak.

e) Genel Kurul ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına rapor vermek.       

İdari Kurul yılda en az bir kez denetleme yaparak genel kurula rapor sunar. İdari Kurul, Genel Kurulun asil üye sayısının 4/6 çoğunluğunun kararı ile her zaman görevden alınabilir.

Madde 7- Topluluğun Gelirleri

Endüstri Mühendisliği Topluluğu gelirleri; Topluluk etkinliklerinden elde edilecek olan sponsorluklardan; yardımlardan; bağışlar ile diğer gelirlerden oluşur.

Madde 8- Topluluğun  Giderleri

Endüstri Mühendisliği Topluluğu giderleri: Topluluk etkinliklerinin gerektirdiği satın alma ve bakım-onarım giderlerinden; Topluluk etkinliklerinin gerektirdiği ulaşım, yemek ve organizasyon giderlerinden; eğitmen ücretleri ile diğer giderlerden oluşur.

Madde 9- Denetim

Endüstri Mühendisliği Topluluğu Pamukkale Üniversitesi Senatosunun yayınladığı Pamukkale Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Yönergesi’ nde belirtilen esaslara göre kurulur ve faaliyetleri sırasında yönergede belirtilen hususlara uyar.

 Bu tüzükte hüküm bulunmayan durumlarda “Pamukkale Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Yönergesi” esastır.

Madde10- Endüstri Mühendisliği Topluluğu Başkan Seçimi

Genel Kurulda ki seçime gelen asil üyelerin en az 3/5 oy çoğunluğunu almak şartıyla en çok oy alan aday topluluğun başkanı seçilir. Başkanın seçilememesi durumunda 1 hafta sonra seçim tekrarlanır ve mevcut adaylardan en az oy alan adaylardan başlanarak aday sayısı yarıya düşürülür. Başkanlık süresi en fazla 2 yıldır. 2 yıl görevde kalan başkan tekrar seçime katılamaz. Mevcut başkanın görev süresini tamamlamasından 15 gün önce aday olacaklar topluluk sekreteri ile iletişime geçerler. Toplulukda Genel Kurul, Yürütme Kurulu ve İdari Kurul’dan herhangi birinde veya birkaçında en az 3 dönem görev almış her kişi adaylık başvurusunda bulunabilir. 7 gün sonra seçim yapılır. Seçime genel kurulun 4/5 çoğunluğunun katılması zorunludur. Seçilen başkan ile mevcut başkan arasında 1 haftada devir teslim işlemleri tamamlanır ve seçilen başkan kendi İdari Kurulunu ve Yürütme Kurulunu seçer. Seçime Genel Kurulun 4/5 çoğunluğunun katılmaması durumunda seçim 2 gün sonraya ertelenir. Terkrar 4/5 çoğunluğu sağlanamadığı zaman katılan asil üyelerden en fazla oyu alan aday başkan seçilecektir.



Pamukkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu Danışmanı;


Adı ve Soyadı: Ahmet Alp ŞENOCAK


Fakülte ve Bölümü: Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü                    

TÜZÜK: Metin
bottom of page